0172 530047 info@b-l.nl

Onze cursussen

Boringa & Lankester financiële trainingen

Cursus

Pensioen eigen beheer & Echtscheiding: Zorgen voor nu óf zorgen voor later?

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Achtergrond bij pensioenregelingen in eigen beheer
 • Alle gevolgen wetsvoorstel Wiebes 2016
 • Financiële en fiscale vereisten
 • Mogelijkheden bij scheiding
 • Relatie met waarde en draagkracht

Pensioen eigen beheer & Echtscheiding: Zorgen voor nu óf zorgen voor later?

In deze, samen met pensioendeskundige Eric de Bruijn, ontwikkelde eendaagse verdiepingscursus gaan wij in op het pensioen in eigen beheer. Doorgrond de problematiek ten aanzien van het pensioen in eigen beheer, draag actief bij om te komen tot oplossingen, leer de juiste vragen stellen aan de pensioenadviseur en verbeter uw advisering op overige gebieden (alimentatie/verrekenen/verdelen). De volgende vragen komen tijdens deze cursus onder meer aan de orde:

 • Hoe werkt een pensioenregeling in eigen beheer en wat is er fiscaal en bedrijfseconomisch wel en niet toegestaan?
 • Wat zijn de gevolgen en mogelijkheden op basis van het wetsvoorstel van Staatsecretaris Wiebes?
 • Wat is het effect op de mogelijkheden tot dividenduitkering gezien de op 1 oktober 2012 ingevoerde wettelijke uitkeringstoets?
 • Wat is de relatie tussen de pensioenvoorziening en de waardering van de onderneming en welke keuzes kunnen hierbij worden gemaakt?
 • Verrekening van pensioenrechten met andere netto vermogensbestanddelen.
 • Wat zijn belangrijke aandachtspunten om in het echtscheidingsconvenant op te nemen?

 

 

 

Opleidingspunten

Deze eendaagse cursus behelst zes uur onderwijs. Op grond van de Verordening op de advocatuur moet u als advocaat jaarlijks 20 opleidingspunten behalen. Deze punten kunnen onder meer behaald worden door het volgen van onderwijs. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van deze verordening kunt uzelf beoordelen of gevolgd onderwijs in aanmerking komt voor opleidingspunten. Na afloop ontvangt u van ons een certificaat van deelname.

Dit is een door het MfN erkende cursus en u ontvangt als registermediator na afloop van de cursus 6 PE-punten (categorie 2).

logo MfN

 

 

Inschrijvingsvoorwaarden

 • Met het verzenden van het digitale inschrijfformulier verklaart u het formulier naar waarheid te hebben ingevuld en kennis te hebben genomen van de hieronder beschreven inschrijvingsvoorwaarden. Uw naam en adresgegevens zullen worden vermeld op de deelnemerslijst t.b.v. de cursus. Daarnaast worden uw adresgegevens en e-mailadres opgenomen in ons relatiebestand om u te informeren over onze cursusactiviteiten en uitsluitend voor dit doeleinde worden gebruikt
 • Plaatsing zal gebeuren op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Wanneer de training volgeboekt is, dan zal er voorrang verleend worden bij de volgende training.
 • Wanneer er niet voldoende aanmeldingen zijn, zal de cursus naar een andere datum worden verzet of in uiterste geval worden geannuleerd.
 • Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en de factuur. U dient deze factuur binnen 30 dagen na factuurdatum te voldoen, doch uiterlijk voor aanvang van de cursus. Tevens wordt u een week voor aanvang een uitgebreid programma en routebeschrijving naar de betreffende locatie toegestuurd.
 • Bent u genoodzaakt te annuleren dan kan dit (schriftelijk) tot acht weken voor aanvang van de cursus kosteloos. Bij annulering tussen acht en twee weken voor aanvang van de cursus, zal 50% cursusgeld moeten worden voldaan. Wanneer u binnen twee weken voor aanvang van de cursus annuleert bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. In geval van annulering mag na voorafgaande toestemming van B&L een vervanger aan de cursus deelnemen.
 • B&L heeft in alle gevallen het recht de cursus te annuleren. Wanneer het cursusgeld reeds voldaan is door u als deelnemer, zal deze volledig aan u terugbetaald worden.

Cursusdata

Momenteel staat er geen cursusdatum gepland.

Heeft u interesse in deze cursus dan kunt u dat vrijblijvend via de knop hieronder aangeven. Zodra nieuwe cursusdata bekend zijn, ontvangt u hiervan bericht.

Kosten: € 550,00 excl. BTW

In-company

Heeft u interesse voor een in-company cursus over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Kosten zijn op aanvraag

Bezoekadres

Wilhelminalaan 2
2405 ED Alphen aan den Rijn

Telefoon

Postadres

Postbus 3006
2440 AA Nieuwveen

Pin It on Pinterest

Share This