0172 530047 info@b-l.nl

Onze cursussen op Terschelling

Boringa & Lankester financiële trainingen

Cursus 

Actualiteitencursus 2022
Onderneming & Echtscheiding

 

In deze jaarlijkse actualiteitencursus cursus gaan wij op een praktische en interactieve wijze in op alles dat voor uw familierechtpraktijk financieel en fiscaal actueel is. Zoals u van ons gewend bent, zal er tijdens de cursus een onderwerp meer centraal staan en dat betreft deze keer de meest opvallende  recente jurisprudentie ten aanzien van ondernemingen en echtscheiding.

Actualiteitencursus 2022
Onderneming & Echtscheiding

Voor wie?

Ervaren familierechtadvocaten en mediators die in echtscheidingssituaties van ondernemers up-to-date willen blijven ten aanzien van alles dat er speelt op financieel en fiscaal vlak ten aanzien van echtscheiding van ondernemers.

Doel

Het doel van deze praktijkgerichte cursus is dat u meer grip op de materie krijgt en u zich zekerder gaat voelen om de juiste discussies te kunnen voeren en de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dit is belangrijk omdat u in de praktijk steeds vaker te maken krijgt met scheidende ondernemers, waarbij van u wordt verwacht dat u over voldoende kennis en inzicht beschikt om financiële vraagstukken in hun juridische context te kunnen begrijpen en toepassen.

Onderwerpen

In deze jaarlijkse Actualiteitencursus gaan wij op een praktische en interactieve manier in op de diverse interessante financiële en fiscale actualiteiten die voor uw praktijk van belang zijn.

Dit jaar zal er tijdens de cursus extra aandacht zijn voor de recente jurisprudentie aangaande ondernemingen en echtscheiding. Wij zien in toenemende mate van belang zijnde en soms ook opvallende uitspraken voorbijkomen in echtscheidingsprocedures waarbij ondernemers zijn betrokken. Een deel van de cursus zal dan ook worden besteed aan de meest opvallende uitspraken welke in casusvorm zullen worden behandeld en kritisch tegen het licht worden gehouden. Hierbij zullen steeds de volgende vragen aan de orde komen:
  • Wat was exact de situatie?
  • Welke standpunten hebben de beide partijen ingenomen?
  • Op basis van welke argumenten is er beslist?
  • Wat dit betekent voor uw praktijk?
  • En niet onbelangrijk: wat vinden wij daarvan en hoe had het wellicht anders gekund?

Drie dagen naar Terschelling

Op 2-3-4 oktober 2022 is Terschelling voor de 11e keer het toneel voor onze cursusdagen. Drie dagen op het eiland, waarvan wij traditiegetrouw 10 uur cursus zullen gaan geven verdeeld over twee cursusdagen: maandag en dinsdag. Maar ook een gezellig zondagmiddagprogramma én extra vrije tijd om van het eiland te genieten, zijn uiteraard weer onderdeel van het programma!

Programma

Wij vertrekken zondagochtend vanuit de haven van Harlingen naar Terschelling. Na aankomst op Terschelling en het nuttigen van een heerlijke lunch, staat er weer een leuk en actief middagprogramma op de planning waarbij de dag afgesloten wordt met een gezamenlijk diner. Na de eerste cursusdag op maandag zal er vanaf einde middag tijd zijn om individueel of met de groep het eiland (verder) te ontdekken.

Kosten en Verblijf

We verblijven in Hotel Paal 8 op West-Terschelling.

Drie dagen Terschelling inclusief lunch, activiteit en diner op zondag, twee hotelovernachtingen in een suite inclusief ontbijt, maandagmiddag/avond vrij te besteden en tien uur onderwijs verdeeld over twee cursusdagen op maandag + dinsdag (oftewel 10 PE en/of PO punten) voor een bedrag van € 1.150,00 excl. BTW.

Overtocht

Uit praktische overwegingen vragen wij u de overtocht naar en van Terschelling zelf te regelen. De veerdienst naar Terschelling vertrekt zondagochtend 2 oktober 2022 om 10:05 uur en op dinsdag 4 oktober 2022 zullen wij de cursus op tijd afronden om de sneldienst van 16:25 uur (duur ca. 50 minuten) terug naar Harlingen te nemen.

 

Opleidingspunten

Deze meerdaagse cursus behelst tien uur onderwijs. Op grond van de Verordening op de advocatuur moet u als advocaat jaarlijks 20 opleidingspunten behalen. Deze punten kunnen onder meer behaald worden door het volgen van onderwijs. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van deze verordening kunt uzelf beoordelen of gevolgd onderwijs in aanmerking komt voor opleidingspunten. Na afloop ontvangt u van ons een certificaat van deelname.

Dit is een door de Mediators federatie Nederland erkende cursus en u ontvangt als registermediator na afloop van de cursus 10 PE-punten (categorie 2).

logo MfN

Cursusdata

Momenteel staat er geen cursusdatum gepland.

Heeft u interesse in deze cursus dan kunt u dat vrijblijvend via de knop hieronder aangeven. Zodra nieuwe cursusdata bekend zijn, ontvangt u hiervan bericht.

Kosten: €1.150,00 excl. BTW

In-company

Heeft u interesse voor een in-company cursus over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Kosten zijn op aanvraag

Cursusvoorwaarden

Misschien heeft u ook interesse in een van onze andere cursussen?

Bezoekadres

Wilhelminalaan 2
2405 ED Alphen aan den Rijn

Telefoon

Postadres

Postbus 3006
2440 AA Nieuwveen

Pin It on Pinterest

Share This