0172 530047 info@b-l.nl

10 jaar Terschelling

Speciale en laatste editie van onze traditionele Terschelling cursussen

10 jaar Terschelling 

Actualiteitencursus onderneming en echtscheiding 2023
 

Sinds 2014 organiseren wij jaarlijks een meerdaagse actualiteitencursus op het mooie eiland Terschelling waarbij er naast de inspanning ook tijd is voor ontspanning om van het eiland te genieten. Dit jaar (2023) vieren we dus een jubileum! Het is de tiende en tevens ook de laatste keer dat we voor deze cursusdagen naar Terschelling gaan. Dat vraagt natuurlijk om een hele speciale editie!

Actualiteitencursus Onderneming en echtscheiding  2023


Dit (laatste) jaar eenmalig twee edities!

In 2023 gaan wij voor de tiende en tevens laatste keer onze jaarlijkse actualiteitentraining over ondernemingen en echtscheiding verzorgen op Terschelling. Het aantal vooraanmeldingen voor deze jubileumeditie was zo groot dat de september-cursus direct was volgeboekt. Wij hebben daarop besloten om de cursusdagen in 2023 voor één keer tweemaal te organiseren. Speciaal voor iedereen die deze dagen op Terschelling altijd al een keer heeft willen bijwonen, maar hiertoe nog niet de kans heeft gehad. Deze laatste cursus is op 1 tot en met 3 oktober 2023. Schrijf snel in! Er is plek voor maximaal 25 deelnemers en vol is vol.


Voor wie?

Ervaren familierechtadvocaten en mediators die in echtscheidingssituaties van ondernemers up-to-date willen blijven ten aanzien van alles dat er speelt op financieel en fiscaal vlak ten aanzien van echtscheiding van ondernemers.

Doel

Het doel van deze interactieve praktijkgerichte cursus is om uw kennis over de belangrijkste financiële en fiscale aspecten bij echtscheidingen van ondernemers te vergroten en handvaten te bieden voor wat u daar in uw praktijk concreet mee kan. Dit alles om meer inzicht te verkrijgen in wat er financieel en fiscaal relevant kan zijn, financiële informatie beter te kunnen begrijpen, een betere gesprekspartner te worden, betere vragen te kunnen stellen en uw standpunten beter uiteen te kunnen zetten.

Onderwerpen

Tijdens deze jubileumeditie komen de diverse onderwerpen die in de afgelopen negen edities centraal hebben bestaan nog een keer aan de orde en dan uiteraard volledig toegespitst op de actualiteit en uw praktijk:

  • Kasstromen bij inkomensvraagstukken: hoe werkt het, wat kan je ermee en hoe gaat men hier in de praktijk mee om?
  • Draagkracht en behoeftebepaling bij ondernemers
  • Waardebepaling van ondernemingen
  • Verrekening van opgepotte winsten
  • De rekening-courant van de dga
  • Specifieke aandachtsgebieden bij de eenmanszaak en de v.o.f.
  • Pensioen in eigen beheer / ODV
  • Fiscale aspecten bij scheidende ondernemers
  • Omgaan met prognoses
  • Actuele artikelen en jurisprudentie

 2023Drie dagen naar Terschelling

Op 24-25-26 september 2023 is Terschelling voor de 10e en tevens laatste keer het toneel voor onze cursusdagen. Drie dagen op het eiland, waarvan wij traditiegetrouw 10 uur cursus zullen gaan geven verdeeld over twee cursusdagen: maandag en dinsdag. Maar ook een gezellig zondagmiddagprogramma én extra vrije tijd om van het eiland te genieten, zijn uiteraard weer onderdeel van het programma!

Let op: Vanwege het grote aantal (voor)aanmeldingen en het feit dat dit de laatste keer zal zijn dat wij dit zo op Terschelling gaan organiseren, hebben wij recent besloten deze cursusdagen dit jaar voor één keer tweemaal te organiseren. De tweede keer zal zijn op 1-2-3 oktober 2023 en inschrijven daarvoor is nog mogelijk (zie hiernaast).

Programma

Wij vertrekken zondagochtend vanuit de haven van Harlingen naar Terschelling. Na aankomst op Terschelling en het nuttigen van een heerlijke lunch, staat er weer een leuk en actief middagprogramma op de planning waarbij de dag afgesloten wordt met een gezamenlijk diner. Na de eerste cursusdag op maandag zal er vanaf einde middag tijd zijn om individueel of met de groep het eiland (verder) te ontdekken.

Kosten en Verblijf

We verblijven in Hotel Paal 8 op West-Terschelling.

Drie dagen Terschelling inclusief lunch, activiteit en diner op zondag, twee hotelovernachtingen in een suite inclusief ontbijt, maandagmiddag/avond vrij te besteden en tien uur onderwijs verdeeld over twee cursusdagen op maandag + dinsdag (oftewel 10 PE en/of PO punten) voor een bedrag van € 1.250 excl. BTW.

Overtocht

Uit praktische overwegingen vragen wij u de overtocht naar en van Terschelling zelf te regelen:

Cursusdagen 24-26 september
De veerdienst naar Terschelling vertrekt zondagochtend 24 september 2023 om 10:05 uur en op dinsdag 26 september 2023 zullen wij de cursus op tijd afronden om de sneldienst van 16:25 uur (duur ca. 50 minuten) terug naar Harlingen te nemen.

Cursusdagen 1-3 oktober 2023
De veerdienst naar Terschelling vertrekt zondagochtend 1 oktober 2023 om 10:05 uur en op dinsdag 3 oktober 2023 zullen wij de cursus op tijd afronden om de sneldienst van 16:25 uur (duur ca. 50 minuten) terug naar Harlingen te nemen.

 

Opleidingspunten

Deze meerdaagse cursus behelst tien uur onderwijs. Op grond van de Verordening op de advocatuur moet u als advocaat jaarlijks 20 opleidingspunten behalen. Deze punten kunnen onder meer behaald worden door het volgen van onderwijs. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van deze verordening kunt uzelf beoordelen of gevolgd onderwijs in aanmerking komt voor opleidingspunten. Na afloop ontvangt u van ons een certificaat van deelname.

Dit is een door de Mediators federatie Nederland erkende cursus en u ontvangt als registermediator na afloop van de cursus 10 PE-punten (categorie 2).

logo MfN

Cursusdata

Momenteel staat er geen Terschelling cursus meer gepland.

Heeft u interesse in een in-company cursus? Neem dan contact met ons op.

Kosten: op aanvraag

Cursusvoorwaarden

Misschien heeft u ook interesse in een van onze andere cursussen?

Bezoekadres

Oude Nieuwveenseweg 111-113
2441 CT Nieuwveen

Telefoon

Postadres

Postbus 3006
2440 AA Nieuwveen

Fax

Pin It on Pinterest

Share This