0172 530047 info@b-l.nl

Onze cursussen

Boringa & Lankester financiële trainingen

Cursus

Actualiteitencursus Onderneming & Echtscheiding anno 2018: Hoe lost u het op?

Twee dagen cursus voor de gespecialiseerde familerechtadvocaat waarbij alle actuele financiële ins- en outs van de ondernemer en echtscheiding aan bod komen.

 

Actualiteitencursus Onderneming & Echtscheiding anno 2018 – een lustrum!

In 2018 hebben wij voor de vijfde achtereenvolgende keer in eigen beheer een nieuwe actualiteitencursus ontwikkeld waarbij ondernemingen en echtscheiding centraal staan. Wij zijn met deze nieuwe cursus inmiddels van 25 tot en met 27 maart 2018 drie dagen naar Terschelling geweest, waarvan twee cursusdagen van effectief vijf cursusuren per dag. Derhalve meer cursusuren dan afgelopen jaren (10 in plaats van 6 uur) om nog dieper op de materie en casussen in te kunnen gaan.

De financiële crisis ligt achter ons, het pensioen in eigen beheer is uitgefaseerd, de rekening-courant van de DGA wordt vanaf nu het nieuwe speerpunt van de belastingdienst, aftrekposten gaan op de helling, de looptijd van alimentatie is niet meer vanzelfsprekend, het huwelijksvermogensrecht is aangepast, we denken in kasstromen i.p.v. in winst en prognoses zijn vaak belangrijker dan jaarrekeningen. Oftewel alles wat 5 jaar geleden nog vanzelfsprekend was, is inmiddels achterhaald en het is dus cruciaal dat uw kennis hierover up to date blijft.

In de cursus van dit jaar staat de integrale benadering voorop. Dit houdt in dat we niet alleen aandacht gaan besteden aan alle belangrijke actuele financiële aspecten van de echtscheidingssituatie van de ondernemer, maar ook aan hun onderlinge samenhang. Het doel is om meer inzicht te verkrijgen in de totale financiële situatie, de mogelijke oplossingen en de wijze waarop dit in de praktijk zou kunnen worden gerealiseerd.

Omdat we meer tijd beschikbaar hebben, zullen we nog meer dan voorheen met praktijkgerichte casusposities gaan werken. Ook zal er gelegenheid zijn voor het inbrengen van eigen casussen en onderwerpen.

Dit jaar zal Eric de Bruijn van Eric de  Bruijn pensioenconsultancy als mede docent aanwezig zijn!

De onderwerpen die in ieder geval aan bod gaan komen zijn:

 • Integrale analyse jaarrekeningen
 • Kasstromen
 • Interen op (eigen) vermogen
 • Pensioen Eigen beheer: stand van zaken
 • Actuele jurisprudentie en artikelen
 • Nieuwe wettelijke gemeenschap van goederen (& ondernemers)

De kosten voor 2 dagen cursus (10 lesuren) bedragen € 995,- exclusief BTW.

 

Opleidingspunten

Deze eendaagse cursus behelst tien uur onderwijs. Op grond van de Verordening op de advocatuur moet u als advocaat jaarlijks 20 opleidingspunten behalen. Deze punten kunnen onder meer behaald worden door het volgen van onderwijs. Aan de hand van artikel 4.4, vierde lid, van deze verordening kunt uzelf beoordelen of gevolgd onderwijs in aanmerking komt voor opleidingspunten. Na afloop ontvangt u van ons een certificaat van deelname.

Dit is een door de Mediators federatie Nederland erkende cursus en u ontvangt als registermediator na afloop van de cursus 10 PE-punten (categorie 2).

logo MfN

Inschrijvingsvoorwaarden

 • Met het verzenden van het digitale inschrijfformulier verklaart u het formulier naar waarheid te hebben ingevuld en kennis te hebben genomen van de hieronder beschreven inschrijvingsvoorwaarden. Uw naam en adresgegevens zullen worden vermeld op de deelnemerslijst t.b.v. de cursus. Daarnaast worden uw adresgegevens en e-mailadres opgenomen in ons relatiebestand om u te informeren over onze cursusactiviteiten en uitsluitend voor dit doeleinde worden gebruikt
 • Plaatsing zal gebeuren op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen. Wanneer de training volgeboekt is, dan zal er voorrang verleend worden bij de volgende training.
 • Wanneer er niet voldoende aanmeldingen zijn, zal de cursus naar een andere datum worden verzet of in uiterste geval worden geannuleerd.
 • Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van inschrijving en de factuur. U dient deze factuur binnen 30 dagen na factuurdatum te voldoen, doch uiterlijk voor aanvang van de cursus. Tevens wordt u een week voor aanvang een uitgebreid programma en routebeschrijving naar de betreffende locatie toegestuurd.
 • Bent u genoodzaakt te annuleren dan kan dit (schriftelijk) tot acht weken voor aanvang van de cursus kosteloos. Bij annulering tussen acht en twee weken voor aanvang van de cursus, zal 50% cursusgeld moeten worden voldaan. Wanneer u binnen twee weken voor aanvang van de cursus annuleert bent u het volledige cursusgeld verschuldigd. In geval van annulering mag na voorafgaande toestemming van B&L een vervanger aan de cursus deelnemen.
 • B&L heeft in alle gevallen het recht de cursus te annuleren. Wanneer het cursusgeld reeds voldaan is door u als deelnemer, zal deze volledig aan u terugbetaald worden.

Cursusdata

Momenteel staat er geen cursusdatum gepland.

Heeft u interesse in deze cursus dan kunt u dat vrijblijvend via de knop hieronder aangeven. Zodra nieuwe cursusdata bekend zijn, ontvangt u hiervan bericht.

Kosten: € 995,00 excl. BTW

In-company

Heeft u interesse voor een in-company cursus? Neem dan contact met ons op.

Kosten zijn op aanvraag

Misschien heeft u ook interesse in een van onze andere cursussen?

Bezoekadres

Oude Nieuwveenseweg 111-113
2441 CT Nieuwveen

Telefoon

Postadres

Postbus 3006
2440 AA Nieuwveen

Fax

Pin It on Pinterest

Share This